Mei Leaf - Amber Gaba Oolong thee

Oolong thee uit Alishan, Nantou, Taiwan. Door de aanwezigheid van GABA (gamma amino boterzuur) helpt deze thee je beter te slapen.
Pluk: voorjaar 2018 op 1.000 meter
Taster (8 gram), Pakje (70 gram)

Lees meer...
€2,75 Incl. btw
Levertijd: max. 4 dagen
Merk:
+ -
In winkelwagen

Amber Gaba, een Oolong thee uit Taiwan, het gebied van de Alishan. De thee in dit gebied groeit op hellingen van rond de 2.000 meter en daar houdt de Camelia Sinensis (theeplant) van want op deze hoogte is de temperatuur iets lager en is het vaak mistig wat zorgt voor een hogere luchtvochtigheid. 

Bijzonder lekkere thee
Deze thee is om meerdere redenen één van mijn favorieten. De balletjes ontrollen zich tot prachtige bladeren die heerlijk ruiken naar een combinatie van abrikoos, karamel, nat hout en een beetje als kruidkoek. Eenmaal gezet heeft de thee een prachtige gouden kleur en de geur en smaak zijn echt heerlijk. Een beetje honing, gedroogde abrikoos en ander fruit, notig. De thee laat een heerlijke smaak na die je nog lang blijft proeven. Deze thee vind ik vooral in de avond erg lekker en helpt me beter te slapen. Waarom? Ik leg het je uit. 

Gaba
Wat maakt deze thee dan zo bijzonder? Nou, de naam zegt het al, de Gaba. Heb hier ooit van gehoord? Gaba staat voor gamma-aminoboterzuur wat een aminozuur is dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter. Gaba is een lichaamseigen stof en je maakt het zelf in je hersenen aan. De belangrijkste functie van GABA is om de activiteit van zenuwen in het zenuwstelsel te verminderen. Dus het helpt je beter en dieper te slapen.Daarnaast wordt gezegd dat het helpt tegen een hoge bloeddruk, suikerziekte helpt voorkomen en goed is voor je immuumsysteem. 
Wat een leuke bijkomstigheid is van Gaba in thee is dat de L-theanine, van nature aanwezig in thee, wat werkt als een soort van katalysator en de werking van de Gaba verhoogt. 

 

Hoe komt Gaba in deze thee? 
Ongeveer 20 jaar geleden is dit een soort van bij toeval ontdekt toen men bezig was te onderzoeken hoe het gebruik van stikstof de houdbaarheid van voedsel kon verhogen. Bij deze thee wordt bij de oxidatie gebruik gemaakt van stikstof. De thee gaat in roestvrijstalen vaten waarin men de zuurstof vervangt door stikstof. Dit proces duurt ongeveer acht uur bij een temperatuur van boven de 40 graden. 

Een thee mag Gaba thee heten als het minimaal 150 mg Gaba per 100 gram bevat. De Amber Gaba bevat 205 mg per 100 gram wat 35 keer zoveel is als in gewone thee. 

Wil je meer weten over deze thee en een keertje komen proeven? Je bent van harte welkom. Santhee!

Amber Gaba handleiding

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »