1. De bovenste laag filtert kleine deeltjes en bezinksel.
2. Daarna gaat het water door een verdeler die ervoor zorgt dat het water gelijkmatig verdeeld wordt zodat het filter efficiënter kan filteren.
3. Het water komt vervolgens langs een meerlaags actief koolstof- en oxidatiereductie-legering. Dit filter haalt alle verontreinigingen en organische stoffen uit het water. Ook voorkomt dit filter schimmelvorming en verwijdert deze chloor en andere zware metalen.
4. De ionisatiewisselaar verwijdert alle opgeloste vaste stoffen die achterblijven nadat het waterzuiveringsbedrijf het water heeft gefilterd. Ook haalt dit de schadelijke stoffen die afkomstig zijn uit de (binnen-)waterleiding, zoals aluminium, lood, zink en nitraat.
Daarnaast haalt dit de vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze daarna in zuivere staat weer terug.
5. Tenslotte komt het water langs een ultrafijne zeef die zelfs de nog aanwezige kleinste deeltjes verwijdert.
ZeroWater haalt alle opgeloste vaste stoffen voor 99,7% uit het water. Dat is dus bijvoorbeeld kalk, chloride, nitraten, lood etc. maar ook hormonen en drugs die via de urine in het drinkwater komen en er door de waterzuiveringsbedrijven niet uitgefilterd kunnen worden. Superschoon en zuiver water dus. Goed voor je lichaam en uitstekend voor het lekkerste kopje thee. In het overzicht staan een aantal van de stoffen die ZeroWater uit het drinkwater filtert, met een vergelijk met Brita.
De levensduur van een ZeroWaterfilter is van diverse factoren afhankelijk. Beter is het om te spreken over het aantal liters en dit hangt weer af van de hardheid van het water wat gefilterd moet worden. Per plaats kan de hardheid behoorlijk verschillen. In het schema een overzicht van het aantal liters wat het filter meegaat, afgezet tegen de TDS (Total Dissolved Solids) waarde van het kraanwater.
Het prijsvergelijk met bronwater. prijs per liter: