TDS-waarde van het water meten met de TDS-meter

Wat is TDS?

TDS staat voor Total Dissolved Solids, de totale hoeveelheid opgeloste stoffen in het drinkwater. Ons drinkwater is van hoge kwaliteit. Toch zitten er naast mineralen, zouten en metalen die niet slecht voor je zijn ook stoffen in die de waterbedrijven er niet uit kunnen filteren zoals pesticiden, medicijnresiduen, oestrogeen, cocaineresten etc. Met ZeroWater wordt zo'n 98% van ALLE opgeloste stoffen verwijderd. 

 

Hoe werkt de TDS-meter? 

Doe wat gefilterd water in een klein glaasje. Neem de dop van de TDS-meter en zet de meter aan met de on/off knop. Zet de meter in het glaasje water (zorg ervoor dat alleen het onderste gedeelte in het water komt) en lees de stand af.                                           

 ZeroWater_TDS_watermeter

Wat moet de TDS-waarde zijn? 

Met een nieuw filter zal de stand 000 aangeven. Na verloop van tijd (afhankelijk van het verbruikte aantal liters en de hardheid van het kraanwater) zal het getal heel langzaam oplopen. Zodra de TDS-waarde 6 is wordt het tijd om het filter te vervangen. Het water zal dan ook 'zurig' gaan smaken. 

Is de eerste meting geen 000 meting?

Controleer dan of het filter goed (van onderaf) is ingedraaid en er geen water lekt tussen de siliconen ring en het reservoir. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »