Mei Leaf - Melon Seed - Lu An Gua Pian

Groene thee uit Lu An, Anhui, China, alleen blad, geen knop.
Pluk: april 2018 op 250 meter
Pakje (40 gram)

Lees meer...

Deze groene thee uit Anhui is een hele oude soort want al tijdens de Qing Dynasty (1644 - 1912) was dit een keizerlijke thee, geproduceerd op een speciale manier. 

In tegenstelling tot andere groene theesoorten wordt voor deze thee niet de knopjes en de jonge bladeren geoogst maar laat men de plant groeien tot de bladeren wat groter zijn. Dan plukt men deze bladeren waarna, na een paar dagen, uit de knop nog nieuwe bladeren groeien. Deze worden dan ook geplukt en kunnen dan voor de productie van nog een hogere kwaliteit gebruikt worden. Dus, in tegenstelling tot de meeste andere theeën, is de tweede oogst van het seizoen bij deze thee van een nog hogere kwaliteit dan de eerste! 

Na het drogen van de thee wordt deze, zoals bij groene thee altijd het geval is, gebakken om de oxidatie te voorkomen/stoppen. Bijzonder is dan weer dat deze thee op verschillende temperaturen gebakken wordt (eerst heter, vervolgens minder heet). En dan vindt nog een uniek proces plaats wat flash roasting heet. De bladeren gaan in bamboe manden en houden deze heel even, een seconde, boven heet vuur en dan schudden ze de bladen door elkaar. Dit proces wordt tot wel 60 keer herhaald tot de bladeren egaal geroosterd zijn. 

Het resultaat is een thee die in vergelijking met andere groene thee zoeter en verwarmender smaakt. Doet denken aan biscuit, zoete aardbeien, cheesecake en een beetje gebakken aardappelschil.  

 

Bereiding Melon Seed

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »