Jasmijn thee

Min: €0 Max: €5

De jasmijnbloesem deed zijn intrede rond de jaarwisseling tijdens de Han Dynastie en in de vijfde eeuw werd het in China gebruik om thee te geuren met jasmijn. Toch duurde het tot de Qing Dynastie (17e tot begin 20e eeuw) voor jasmijnthee ook geëxporteerd werd naar het westen. Sindsdien nam de bekendheid alleen maar toe. Om maar eens een voorbeeld te noemen; wie kent het kopje jasmijnthee bij de Chinees niet? 

Nu heb je natuurlijk jasmijnthee en jasmijnthee
De goedkope jasmijnthee is vaak kunstmatig gegeurd wat betekent dat er geen jasmijnbloemetje in de buurt van de thee is geweest. Dan heb je ook nog de methode waarbij er dan, vaak aanvullend op het bovenstaande, er stukjes (kunstmatige) bloesemblaadjes aan de thee zijn toegevoegd. Geloof me, als er stukjes jasmijnthee inzitten dan kun je de thee beter links laten liggen. Die stukjes zijn slechts een commerciële toevoeging. Want wat is goede jasmijnthee? 

Wat is goede jasmijnthee? 
De basis van jasmijnthee is vaak groene thee maar kan ook witte thee zijn of zelfs oolong thee of in een enkel geval zwarte thee. De thee komt aan het aroma doordat er, tijdens het drogen van de thee, een bedje van vers geplukte jasmijnbloesem over gelegd wordt. Dit blijft er dan de hele nacht op liggen en in de ochtend wordt de jasmijnbloesem (die de geur heeft afgegeven) van de thee afgehaald. Dit proces wordt vaak een aantal nachten herhaald, afhankelijk van de gewenste intensiteit. En hoe meer lagen jasmijnbloesem, hoe intenser het jasmijnaroma zal zijn. 
Je kunt je dus voorstellen dat een goede jasmijnthee heel erg bewerkelijk (en prijzig) zal zijn. 

Lente in je kopje thee
Het resultaat is goddelijk. Mits je het op de goede manier bereidt. Want ga deze prachtige thee nu niet rechtstreeks in contact brengen met het water uit je quooker o.i.d. Zeker als de basis een groene thee is zal je de thee niet met water van hoger dan 80 graden willen koken (dan wordt het bitter). En de delicate aroma's van jasmijn vragen, nog meer dan andere thee, om bijzonder zacht water (Spa Blauw of ZeroWater). En dan? Ja, dan heb je een heerlijke thee waar je intens van kunt genieten. Is het even lente in je kopje thee.

Goed voor je gezondheid
In algemene zin heeft thee een verondersteld positief effect op je gezondheid. Jasmijnthee kan daar nog een schepje bovenop doen. Denk dan aan: 

• Verbeteren van je immuun systeem

• Tegengaan van Diabetes

• Stressverlagend

• Verbetering van je spijsvertering

• Cholesterolverlagend

 


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »