Theeworkshops, gegeven door theesommelier Karin Kamman van Santhee.nu

Min: €0 Max: €5

Santhee.nu  Santhee theeworkshop    Santhee Theeworkshop Theesommelier

Altijd al meer willen weten over thee? Meer willen weten over een bepaalde soort thee? Wil je bij je maaltijd een passende thee drinken? Weten hoe je een echt lekker kopje thee kunt zetten? Volg dan de theeworkshops die Theesommelier Karin Kamman van Santhee aanbiedt. 

Karin Kamman is gecertificeerd Theesommelier. Wat is nu precies een Theesommelier? In het kort gezegd is dat iemand die de nodige opleiding op het gebied van thee heeft gevolgd en hierover adviseert en kennis deelt. Daarbij heeft een Theesommelier een gespecialiseerde kennis op het gebied van thee met gerechten en werkt hierin samen met de chef-kok om de gast een mooie combinatie voor te zetten.  De thee kan bepaalde smaken/ingrediënten uit een gerecht in balans brengen met de thee, of zorgen voor een mooi contrast. Al naar gelang de bedoeling van de chef. Steeds meer restaurants zien de mogelijkheden van deze tea-foodpairing.
Niet alleen is thee bij gerechten heel smakelijk maar ook is het goed voor je. Natuurlijk, het bevat in tegenstelling tot wijn geen alcohol dat is het eerste voordeel al. Maar ook is thee goed voor je spijsvertering, zeker ook bij het eten. Denk maar eens aan Kaasfondue. Dat volle gevoel krijg je doordat de kaas in je maag stolt, als je dit combineert met een koele witte wijn of een glas koud water. Als je er warme thee bij drinkt dan blijft de kaas vloeibaar en stroomt het makkelijker door je spijsverteringskanaal!
En echte thee is gezond en puur. Zit vol met o.a. anti-oxidanten en bevat geen kunstmatige (zoet)stoffen en dus ook geen calorieën. 

Een Theesommelier heeft daarnaast ook veel kennis van de geschiedenis van thee, de verschillende theesoorten (groene, witte, zwarte thee maar ook Oolong thee en Pu Erh), de productiemethoden en de manieren om thee te zetten. In het westen zijn we gewend aan theezakjes maar eenmaal kennis gemaakt met losse bladthee wil je niet anders meer. Zo proef je thee zoals het bedoeld is. 

Theesommelier Karin Kamman van Santhee.nu geeft regelmatig workshops waarin zij haar kennis over thee graag deelt. Op de website is steeds het meest actuele overzicht van workshops te vinden. Dat zijn algemene workshops over thee maar ook speciale theeworkshops over het zetten van thee en ijsthee en het combineren van thee met gerechten. 

 


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »