Koop hier de waterfilterkannen en waterfilters van ZeroWater

Min: €0 Max: €150

 

Hoe zuiver is ons kraanwater? Het belang van een goed waterfilter.

Thee_water_zuiver_water

Om te beginnen, dat weten we allemaal, hebben we te maken met de hardheid van het water, deze varieert per woonplaats. Wat is dat nu eigenlijk, hardheid van het water? Dat is de aanwezigheid van mineralen uit de bodem, met name kalk en magnesium. Dat lijkt geen kwaad te kunnen maar het doet ook niets voor je lichaam omdat dit anorganische mineralen zijn die niet opgenomen kunnen worden. Organische mineralen die je lichaam wel opneemt zitten o.a.in vers fruit en groenten.

 

Kalkaanslag

Wat doen die mineralen wel? Ze zorgen voor een droge schilferige huid en hopen zich op in je lichaam met kans op stijfheid en verkalking. Die kalkaanslag kun je ook zien op sanitair, apparaten en het is de kalk die ervoor zorgt dat je kopje thee minder helder is en aanslag in je kopje achterlaat. En dan hebben we het nog niet over de bijsmaak die het aan thee geeft.

 

Restanten van chemische stoffen in het kraanwater

Naast de mineralen heeft het Nederlandse kraanwater in toenemende mate te maken met chemische vervuiling van het milieu. Steeds meer chemische stoffen komen terecht in het grond- en oppervlaktewater. Dan hebben we het over pesticiden, hormonen, antibiotica en andere medicijnen, chemische afvalstoffen, nitraat (afkomstig uit mest) en zelfs resten van cocaine. Allemaal stoffen die de waterleidingbedrijven niet voor 100% kunnen verwijderen. Er is voor deze stoffen een onderwaarde ingesteld maar een deel zit dus in ons kraanwater. Het water wat we drinken en gebruiken voor het bereiden van ons eten.

 

Verontreiniging in het water meten

De verontreiniging in het kraanwater is te meten met een zgn. TDS-meter. TDS staat voor Total Dissolved Solids, oftewel de totale opgeloste vaste stoffen. Deze meet de vervuilende deeltjes in ppm (parts per million) In Nederland is die waarde vaak tussen 200 en 300!

Wat kun je hier nu aan doen? Je kunt water in flessen kopen maar let op, dan is die waarde vaak zelfs nog hoger (let op de restwaarde die op iedere fles bronwater vermeld staat). Spa Blauw is dan een oplossing met een TDS waarde van 32.

Maar dat is niet echt duurzaam, je sleept je een ongeluk met al die flessen en het is duur.

 

Waterfilter van ZeroWater

Er zijn waterfiltersystemen die meer of minder verontreiniging uit het kraanwater halen. De bekendste is Brita, dit systeem haalt ongeveer de helft van de opgeloste vaste stoffen uit het water. Een heel goed waterfiltersysteem is dat van ZeroWater. Dit haalt, de naam zegt het al, vrijwel alle vervuiling uit het kraanwater. Bij de waterfilterkannen van ZeroWater wordt gratis een TDS-meter geleverd waarmee je het kraanwater wat bij je uit de kraan komt kunt meter en ook het gefilterde water. Nee, de meter is niet stuk, deze geeft dan echt 0 aan (bij een vers filter).

 

Zuiver water voor het lekkerste kopje thee

Dus  echt zuiver water, zonder verontreiniging. Voor het lekkerste kopje thee, perfect en puur van smaak en een kleur die sprankelend helder is. En, geen aanslag in theepot of -kopje. Daarnaast natuurlijk ook heerlijk om als puur en echt schoon water te drinken. Niet alleen lekker maar ook nog eens veel beter voor je lichaam. Als je geen aanslag in je strijkijzer, koffiezetter en andere apparatuur wilt, waarom dan wel in je lichaam?

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »